Mă antrenez acasă pe balcon. Interviu de criză cu Crina Ochenatu

martie 21, 2020

Zilele acestea este de mare actualitate sloganul „continuă să faci sport de acasă” lansat de Decathlon. Am fost foarte curios cum i se aplică acest îndemn multiplei campioane naționale și antrenoarei la alpinism și escaladă Crina Ochenatu. Crina este de asemenea și antrenorului personal de fitness la Word Class și la The Training Room.

Alex Codreanu (A.C.): Bună Crina. Traversăm o perioadă specială, care ne afectează pe toți. Ia spune-mi, mai ieși din casă zilele astea? 

Crina Ochenatu (C.O.): Este o perioada foarte dificila pentru o lume întreagă. Trebuie să avem puterea de a depăși momentul. Sunt o persoană foarte activă și nu mă vezi stând în casă mai mult de 2-3 zile. Ies cât e necesar, cât să îmi pot rezolva din treburi. Mă afectează mult, dar cu siguranță vom fi bine.

A.C.: Ce se întâmplă cu activitatea ta de instructor de fitness de la Word Class? Când te aștepți să o reiei?

C.O.: Din păcate toate cluburile World Class au fost nevoite să își încheie activitatea. Toate cluburile și sălile sportive au de suferit. Îmi place ce fac. Înainte de închidere am lucrat până în ultimul minut cu o clientă. Sper să reiau foarte curând activitatea și să îi revăd pe toți clienții mei dragi. 

A.C.: Ai oprit și activitatea de antrenor personal la domiciliu?

C.O.: Eu nu prea merg în general la domiciliu clientului; iar în această perioadă deloc. Există mereu riscul de infectare cu noul virus.

A.C.: Acum, că s-au închis și sălile de escaladă, cum te mai antrenezi?

C.O.: Mă antrenez acasă pe balcon. De asemenea, am un mic panou, placă, TRX, bile mari și mici din lemn pentru atârnări și diferite accesorii. Important este să vrem să ne antrenam, ca de găsit soluții se găsesc. Într-adevăr, antrenamentul de acasă nu se compară cu antrenamentele din sala de escaladă, dar decât deloc, e OK și așa.

A.C.: Ce zic cursanții tăi de închiderea sălilor? Știi cumva ce fac ei să rămână activi în perioada asta?

C.O.: Sunt foarte triști. Fiecare client are propriul obiectiv clar, iar unii dintre ei chiar au performanțe bune. Ori reușiseră sa slăbească sau sa se tonifice, ori își îmbunătățiseră stare generală de sănătate prin mișcarea recomandată zilnic.

Cu cei de la escaladă reușisem să ajungem la grade bune de dificultate în bouldering și escaladă sau îmbunătățisem mult rezistența.

A.C.: Te caută cursanții să îți ceară sfaturi de antrenament sau alimentație în această perioadă? Putem vorbi de tele-muncă în cazul unui antrenor personal de fitness și de alpinism și escaladă?

C.O.: Cursanților mei le trimit cu tot dragul sfaturi în privința exercițiilor și cum să mănânce în această perioadă în care devin mai sedentari. Menționez că nu sunt nutriționist la bază, însă urmează să mă specializez.

Dacă își doresc mai mult de atât , însemnând să facem totul ca la carte, atunci lucrurile se schimbă și intrăm pe categoria tele-muncă. Îmi place însă mult mai mult să antrenez fizic, alături de client, decât online.

A.C.: Ce sfaturi le dai celor sunt blocați în casă, dar vor să rămână activi?

C.O.: Să facă zilnic puțin sport și să nu se descurajeze. România a trecut prin mute greutăți, iar românii sunt puternici; împreună vom reuși să trecem (și) peste această perioadă .

#NeverGiveUp 

Proiecte non-profit de educație prin aventură

Inițiere în escaladă indoor pentru copii și adulți.

Proiecte Outdoors pentru adulți, copii și familie

Meniu