NoGravity. Punct. Și de la capăt

august 22, 2018

Peste 3 zile sala de aventură și escaladă pentru copii NoGravity, un proiect în care am investit poate cei mai creativi și productivi 3 ani din viață, ar fi împlinit 3 ani de activitate. Traseul afacerii însă a fost unul diferit. Din motive financiare, în urmă cu 3 săptămâni, respectiv pe 1 august, am fost nevoiți să amputăm dramatic baza materială NoGravity, prin vânzarea acesteia către o terță parte.

Acum, după ce apele s-au mai liniștit, este un moment bun pentru bilanțuri. Încep cu niște cifre seci, dar dramatice, pe care le centralizasem cu mai bine de 2 luni în urmă, respectiv pe 15 iunie:

În mai puțin de 3 ani, la NoGravity Club am investit peste 10.000 de ore de lucru efectiv, cu peste 9.000 de copii unici, având vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Un procent de 5% din aceștia au fost atipici.

 

Ca timp de lucru, acest volum corespunde unui activități de peste 12 ani a unui cadrul didactic din ciclul gimnazial. De menționat că în acest interval respectivul cadrul didactic nu ar avea ocazia de a interacționa cu mai mult de 800 de copii unici.”

Este adevărat că nu m-am putut implica tot timpul în lucrul efectiv cu copiii. Începând cu 11 iunie am început să evit să mai intru în sală; ajunsesem la saturație. Lipsa oricărei pauze, altoite cu vestea halucinantă primită cu câteva luni în urmă cum că devenisem diabetic pe fond nervos, declanșaseră debutul unei depresii pe deplin justificate.

Din fericire se pare că uneori știu să mă și opresc. Am reluat antrenamentele de escaladă, am început să înot și să merg pe munte. Am tras o linie și mi-am dat seama că beneficiile sunt net inferioare costurilor presupuse de afacere.

Era timpul pentru restructurări. Trebuia să renunțăm la sala de aventură care, deși era perla coroanei, avea și cele mai mari costuri de întreținere. Nu în ultimul rând, acest lucru ne-ar fi permis să ne concentrăm pe serviciile Outdoors.

Tranzacția s-a făcut în grabă. Mi-am dorit ca fac acest pas cât mai repede, asemenea dezlipirii unui plasture de pe rană. Pe 1 august echipa NoGravity părăsea clădirea!

Menționez în cei 3 ani de activitate în sala noastră am avut NUMAI 3 incidente:

Prima a fost o entorsă a încheieturii piciorului unei fetițe, apărute la aterizarea pe planul înclinat al tirolianei. Eram prezent la aterizare, fata a aterizat perfect, după care a acuzat dureri la picior. Am dus-o imediat la spital unde radiografia a confirmat trauma. Ulterior, am dus fata la școală cu mașina pe durata când a fost în ghips.

Pentru a înțelege cât de mici erau șansele ca acest lucru să se întâmple, trebuie menționat că în cei 3 ani de activitate am avut aproximativ 30.000 de aterizări la tiroliană, în toate pozițiile, niciuna soldată cu evenimente negative.

Am fost martor și la cel de-al doilea incident, atunci când la finalul unei petreceri un copil s-a urcat în punctul cel mai înalt al panoului asigurat cu saltele și i-a cerut voie mamei, care era chiar lângă mine, să sară. Atât eu, cât și mama copilului, am considerat înălțimea ca fiind sigură pentru acel salt. Din păcate amândoi ne-am înșelat. Băiatul a plecat acasă cu o entorsă.

Al treilea incident a fost cel mai bizar lucru pe care l-am văzut la NoGravity. La finalul unei petreceri de copii de 12 ani, tatăl sărbătoritei îi pune piedică fetiței și îi încurajează pe invitați să facă „grămada cere vârf” pe saltele de la panou. Aproximativ 10 copii veseli se urcă pe sărbătorită, și ea toată numai un zâmbet. Vârful grămezii a fost chiar tatăl sărbătoritei. Greutatea acestuia a însemnat dislocarea umărului fetiței lui.

Având în vedere volumul de clienți, vârsta acestora și gradul de risc al activităților, aceste incidente demonstrează că, deși nu am fost perfecți, am avut rezultate impresionante în materie de securitate.

În spatele acestor rezultate a fost oamenii din echipa NoGravity. De-a lungul timpului am lucrat cu peste 30 de angajați permanenți și colaboratori. Toți au fost oameni de calitate care au înțeles responsabilitatea muncii lor. Împreună am schimbat viața a peste 9.000 de copii unici, atât în sală, cât și în afara ei. Lor le mulțumesc, mai ales pentru că știu că nu am fi putut avea aceleași rezultate fără pasiune!

În prezent continuăm conform planului inițial. Oferim experiențe Outdoors memorabile și sigure, la cheie și personalizate, atât pe copii, tineri și familie, cât și pentru adulți și clienți corporativi. Vă așteptăm să reveniți sau să descoperiți aventura alături de noi!

Proiecte non-profit de educație prin aventură

Inițiere în escaladă indoor pentru copii și adulți.

Proiecte Outdoors pentru adulți, copii și familie

Meniu