Noile colecții Quechua și Forclaz 2021

martie 29, 2021

Marți, 9 martie, a avut loc lansarea noilor colecții Quechua și Forclaz, mărci proprii Decathlon.

Pe durata prezentării video au fost dezvăluite articolele vedetă ale fiecărei familii de produse.

La capitolul ghete de hiking (drumeție de 1 zi) Quechua a prezentat noul model experimental MH900 Waterproof for Women.

Membrana interioară, care în mod tradițional îmbraca interiorul ghetei ca un ciorap, a fost laminată de materialul exterior, obținâdu-se astfel o protecție waterproof de 2-2,5 ori mai lungă în timp. Prețul acestui produs pe piața americană este 120 USD.

Un alt beneficiul al laminării interioare este prevenirea îngreunării ghetei atunci când materialul exterior se umezește.

Acest model a fost lansat deocamdată numai în câteva țări, România nenumărând-se printre ele; începând de anul viitor modelul urmează să fie introdus în oferta standard Decathlon.

La capitolul ghete de trekking (drumeție de mai multe zile) a fost prezentat modelul Forclaz Trek100 impermeabil care, pentru un confort cât mai mare, vine cu un calapod atât pentru picior normal, cât și pentru picior lat. Pentru bărbați, dar și pentru femei. Preț 430 lei.

La capitolul încălțăminte hiking ușor în natură (drumeție de 1 zi) Quechua a prezentat modelul îmbunătățit de pantof NH500 care este realizat în proporție de 30% din materiale reciclate. Pantoful se pretează la primbări în pădure, dar poate fi folosit cu succes și în mediul urban. Ca fapt divers, acest pantof a fost alegerea mea pentru oraș în anotimpurile de tranzit (primăvară / toamnă) și în plimbările prin țară unde nu mă afund pe drumuri neumblate. Preț 180 lei.

Ca jachetă impermeabilă și respirabilă de drumeție, Quechua a propus modelul în 3 straturi MH500, care beneficiază de buzunare adânci, asigurate cu fermoare vulcanizate, la care poți avea acces chiar și atunci când centura lombară de la rucsac este închisă. Nu în ultimul rând, jacheta beneficiază de ventilație mecanică (cu fermoar) sub axile. Preț 350 lei.

O noutate absolută, la care echipa Quechua a lucrat mai mulți ani, sunt pantalonii modulabili de hiking MH950. Pe scurt, acești pantaloni devin scurți fără a mai fi necesar să te descalți! Ceva fin, pentru cei care întâlnesc mai multe anotimpuri în aceiași zi sau pentru o zi de vară de drumeție urmată de o noapte în natură. Preț 220 lei.

Prezentarea a continuat cu linia de merino de la Forclaz. Fără a insista, vă voi spune că este oferta cea mai variată și mai ieftină de pe piață. O spun cei care își fac cumpărăturile în Decathlon înainte de a pleca pe munți înalți! Prețuri variate, fără însă a depăși 220 lei.

Tot Quechua a prezentat linia de rucsaci MH500. Având o capacitate de 20, 30 și, respectiv 40 de litri, acești rucsaci vin în 2 dimensiuni ai spatelui:

– S, pentru persoane cu o înălțime mai mică de 170 cm;

– L, pentru persoane cu o înălțime mai mare sau egală cu 170 cm.

Ca orice rucsac care se respectă, toate variantele lui MH500 au sistem de ventilație al spatelui.

Nu în ultimul rând, acest spate croit pentru două intervale de înălțime permite o așezare mai bună a centurii lombare și implicit o distribuție mai bună a greutății, indiferent de înălțimea utilizatorului.

Prețurile pentru acest rucsac sunt 170 lei (20 litri), 220 lei (30 litri) și, respectiv, 260 lei (40 litri).

Pentru pasionații de drumeție rapidă Quechua a dezvoltat produsele de fast hiking. Ultimul model de rucsac foarte ușor FH500 are o capacitate de 17 litri. Ca element de noutate și al naibii de util este spatele transparent prin care poți vedea câte apă mai ai în rezervorul din spate. Deștept, nu-i așa? Prețul acestui produs este 180 lei.

Gama rucsacilor de trekking (drumeție de mai multe zile) este reprezentată de rucsaci Easyfit cu capacități de 50, 60 , 70 și respectiv 90 de litri. Aceștia permit un acces rapid în interior printr-un fermoar lateral și sunt ideali pentru începători.

Prețurile acestor rucsaci sunt: 250 lei (50 litri), 300 lei (60 litri), 350 lei (70 litri) și, respectiv, 390 lei (90 litri).

Pentru utilizare frecventă și numai pentru cei care au nevoie de un rucsac de capacitate mare, recomand gama de rucsaci Trek900.

În cadrul ofertei de camping a fost prezentat noul model de cort Quechua 2 seconds Easy Fresh & Black pentru 2 persoane. Ideal pentru cei care doresc un cort care se montează, dar se și demontează rapid. Din acest punct de vedere produsul este senzațional! Prețul pentru acest cort este 500 lei.

La capitolul corturi de trekking, a fost prezentat cortul de 3 anotimpuri Forclaz Trek500 pentru 2 persoane. Un cort compact și cinstit, de numai 2,8 kg, cu 2 intrări și spațiu de depozitare rucsaci în fața fiecărei intrări. Prețul pentru acest cort este 530 lei.

În oferta Decathlon există piese de schimb pentru toate modele de cort, ceea ce face ca eventualele accidente să nu oprească prematur utilizarea echipamentului.

În opinia mea brandurile Quechua, Forclaz și Simond au cel mai bun raport calitate / preț și beneficiază de cea mai bună politică de garanție și retur din România. Ar trebui să fie luate în calcul atât de începători, cât și de avansați preocupați de buget.

,

Proiecte non-profit de educație prin aventură

Inițiere în escaladă indoor pentru copii și adulți.

Proiecte Outdoors pentru adulți, copii și familie

Meniu