Produse Decathlon, între credință și tăgadă

martie 12, 2021

Am început să merg pe munte în anii ‘90. Curiozitatea și faptul că am crescut printre hărțile bunicii, au făcut evadările mele montane dese și entuziaste.

După un periplu consistent pe la Cercetașii României, am început să practic escalada sportivă la Alpin Club Carpatic, un loc de care sunt atașat și în ziua de astăzi.

M-am bucurat de Carpați într-o vreme cu mai mulți copaci și mai puțină proprietate privată. Oferta de echipament montan era mult mai modestă, iar prețurile de-a dreptul prohibitive. Pentru orice achiziție era nevoie de multă motivație și multe economii.

În 2009 a apărut primul Decathlon din România. Acest lucru nu a afectat aproape deloc comportamentul de achiziții al montaniarzilor pasionați: shopping-ul s-a făcut în continuare fizic, din magazinele specializate de echipament montan, axate pe mărci internaționale de top, comercializate la prețuri amețitoare.

În timp generațiile de practicanți de sporturi montane s-au schimbat. Shopping-ul s-a mutat tot mai mult în online. Decizia de cumpărare este acum luată în urma a două criterii principale: prețul de achiziție și recomandările cunoscuților. La distanță, însă în ascensiune rapidă, este politica de retur și garanție oferită de comerciant.

În această lume mult mai pragmatică, Decathlon a câștigat teren în detrimentul clasicelor magazine de echipament montan.

Se zice că vechile obiceiuri mor greu. La fel ca restul restul generației mele, am rămas în continuare fidel vechilor distribuitori, până în toamna lui 2019, când m-am alăturat echipei Decathlon. Prețurile de 2-3 ori mai mici, la care beneficiam și de o reducere pentru angajați, au făcut ca lunar să las o parte din leafă în magazinul unde lucram.

Am avut astfel ocazia să testez mai bine de 1,5 ani produsele de drumeție Decathlon. Ulterior le-am recomandat cu încredere clienților cărora le ofer servicii de ghidaj. Raportul calitate preț este de-a dreptul imbatabil. Iar până acum toți au fost mulțumiți de sugestiile mele.

În prezent Decathlon este o uniformă pentru practicanții de sport. Activitățile montane nu fac excepție.

Marți, 9 martie, am fost invitat la lansarea gamei de produse Quechua (hiking și camping) și Forclaz (trekking) pentru vara lui 2021. Am văzut îmbunătățiri aduse produselor vedetă de anul trecut, dar și premiere absolute.

Dar despre acestea poate voi vorbi în altă postare.

PS: Aștept cu nerăbdare lansarea gamei Simond (escaladă, alpinism și via ferrata).

Proiecte non-profit de educație prin aventură

Inițiere în escaladă indoor pentru copii și adulți.

Proiecte Outdoors pentru adulți, copii și familie

Meniu